ЦИК обяви резултати на 100 процента обработени протоколи


14 май 2013 13:59 | Аргументи бг |

След предсрочния вот партия ГЕРБ получава 30.53% от гласовете, „Коалиция за България“ – 26.65%, ДПС – 11.22%, „Атака“ – 7.31%.

Това показват данните на Централната избирателна комисия, на база на резултатите за страната към 12.00 ч. днес при обработени 100% от секционните протоколи в Районните избирателни комисии.

Тези данни обаче не включват резултати от протоколите, които са от вота извън страната.

Под 4-процентата бариера е Национален Фронт за Спасение на България – 3.71%, „Движение България на гражданите” е следваща с резултат – 3.25%, РЗС получава 1.68%, СДС – 1.38%.

Проф. Михаил Константинов, който е член на борда на директорите на „Информационно обслужване“, също прогнозира паритет. „Мандатите са 97 за ГЕРБ, 85 за БСП, 35 за ДПС и 23 за „Атака“, но има още неполучени и неофициално въведени протоколи“, изчисли той пред бТВ във вторник.

Нито една от четирите политически сили, които прескочиха 4-процентната бариера за влизане в парламента не може да състави самостоятелно правителство с мнозинство, обработването на всички протоколи от страната.

До седем дни след провеждането на изборите ще бъдат обявени и имената на избраните народни представители, на кандидатите, регистрирани в повече от един многомандатен избирателен район. След обявяването на окончателните резултати от изборите и решението за мандатите избраните ще имат еднодневен срок да посочат кой от избирателните райони ще изберат. Това е необходимо, за да може ЦИК в законовия седемдневен срок да обяви пълния състав от 240 депутати в парламента.


Етикети: , , ,


Изпрати на поща Изпрати на поща ЦИК обяви резултати на 100 процента обработени протоколи
Анкета

Одобрявате ли създаването на т. нар. "граждански патрули" в страната?

виж резултата

Loading ... Loading ...